Veckoanalys av portföljen.

Då var det helg och dags att göra min veckoanalys som jag göra varje helg.

Min veckoanlays går ut på att jag rankar min portfölj med alla bolag jag äger. Det bolag som ligger mest procentuellt plus högst upp och mitt sämsta innehav längst ner. Detta gör jag varje helg så att jag kan följa min portföljs utveckling. Genom att gå igenom varje bolag varje vecka får jag en bra överblock av vad som drar  upp portföljen och vad som agerar sänke.

Jag skriver även ner vilka köp/säljtransaktioner jag gjort samt hur jag resonerade när jag genomförde dem. Detta så att jag kan gå tillbaka och försöka dra någon lärdom av mitt agerande. Jag skriver även ner vilka bolag som jag ska bevaka inför kommande vecka. Tex så kommande vecka kommer jag att bevaka Lundin Mining. Bolaget börjar se billigt och jag tror att vi snart har slagit i botten. Flera köprekommendationer har kommit den senaste tiden, dock bryr jag mig inte specifikt om dem men det bidrar att intresset kring bolaget ökar.

Kommande vecka kommer jag med stor spänning att följa JAYS. Rapporten närmar sig och då brukar det bli stora kursrörelser. Jag tror att bolaget kan överraska positivt och jag väntar med spänning!
Bild
Denna vecka påminner om tidigare veckor, Fingerprint i topp och ett mindre gruvbolag i botten:
1. Fingerprint +325%
2.

21.
22. Dannemora -56%

Kommentar:
Fingerprint har gått väldigt starkt den senaste veckan och jag tror kommande vecka kommer vara minst lika starkt, pga insiderköpen som var i veckan samt att PM säkert kommer.

I botten ligger (som vanligt) Dannemora. Procentmässigt ser det förkastligt ut (kommer snitta ner mig pga NE). Dannemora är ett bolag som kommer att ligga i min portfölj ett bra tag framöver. Jag ser på den extrema kursutvecklingen som en överreaktion, (kanske pga Northland, dåligt förtroende på små gruvboalg..).Gruvan är igång logistiken är på plats, nu skall kursen upp.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s