Kalldusch från Jays

Vilken dag!

Marknaden visade tydligt vad den tyckte om Jays rapport idag, ett ras ner i källaren. En omsättning på 21,1 MSEK och ett resultat på 1,7 MSEK var långt under marknadens förväntningar.

Läser man rapporten ser man att försäljningen i November och December var låg pga att återförsäljare hade köpt på sig stora lager av hörlurar kvartalet innan. Föregående år köpt återförsäljarna in lager i Nov-Dec (vilket syntes i rapporten som publicerades i mars). Det blir således ointressant att jämföra de olika kvartalen.

Januari var en stark månad och stod för 50% av kvartalets intäkter, alltså ca 10,5 MSEK. En förväntad kvartalsomsättning på ca 30 MSEK kronor är alltså inte helt uppåt väggarna.

Vidare presenterades diverse roliga läsning om om hur tillbehörs- och hörlursmarkanden expanderar vilket är grundmotorn i varför Jays kommer att fortsätta att expandera. Bruttomarginalen var bra på 40% och kostnaderna håller nere.

I övrigt bjöds det inte på några större nyheter. Bolaget lägger stor kraft på kommande produktlanseringar som lanseras framåt sommaren. Det ska bli spännande att följa hur JAYS tar ”Mobil Music” till nästa nivå.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s