Påsksammanställning

Långsiktig portöfljstrategi, jag köper inte aktier jag investerar i bolag…

Min placeringsstrategi är långsiktighet ala Buffet. På så sätt behöver jag inte ta hänsyn till kortsiktiga trender eller svängningar. Jag har samma tidhorisont i mina placeringar som när man planterar skog. Köp och låt vara, men ibland behöver man gå in i skogen och gallrar ut de svaga träden/bolagen.

Vidare kan man lite förenklat säga att jag strävar efter att ha 60-70% i växande utdelningsbolag och 30-40% i små-, och högrisk- och turn aroundbolag.

Veckoanalys
I sedvarnlig ordning har jag gjort en veckoanalys. Likt förra veckan toppar Fingerprint listan och Dannemora ligger i botten. Jays har tappat några placeraringar pga en svag rapport, dock ser det fortsatt ljust ut.

Intressant klipp om Dannemora, än är hoppet inte ute:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/svtuppland/dannemora-gruva-behover-mer-pengar

Inga köp gjordes under veckan.

Fördelning utdelning- små- och turnaroundbolag
PortföljJust nu avviker min portfölj ganska kraftigt från min strategi, detta på grund av några enkla faktorer:
Vissa av små/högriskbolagen har haft en stark utveckling de senaste månaderna. Då syftar jag främst på Fingerprint, Jays (trotts raset) och Cavotec.

I turnaround segementet återfinns SAS, bolaget har gått starkt det senaste 4 månaderna.

Just just har jag 5,58% i likvida medel några procent av dessa ska placeras i stabila utdelningsbolag under våren/sommaren, detta så att jag följer min strategi bättre. I dagsläget ser jag inget bolag som ser riktigt lockande ut. Jag kommer att avvakta och invänta rekyl. Det finns en riska att Nordkorea kommer att skapa lite turbulens på marknaden.

Annons

4 tankar på “Påsksammanställning

  • Att köpa Fingerprint i dessa dagar är som att köpa en lott. Helt omöjligt att spå. Dock har den fallit tillbaka kraftigt sen toppen för några veckor sedan men kan säkert sjunka någon dag till.

   Idag sjönk den nästan till 27kr utan anledning, voaliteten är extrem. Potentialen i bolaget är enorm, lika så risken. Själv har jag ägt bolaget i 1,5 år och är långsiktig så jag bryr mig inte om de kortsiktiga svängningar.

   • Har själv gått in i Fingerprint men jag gick in på alldeles för hög kurs. Känns som var gång jag köper aktier så faller de kraftigt direkt efter jag köpt. Tror dock själv på de företagen jag investerat i. Köpte in mig på 33kr imorse på Fingerprint och tänkte att detta blir bra pga de två bra pm. Men den droppade än lägre än förrut. Funderar på att köpa in några till på 30 imorgonbitti, eller kanske vänta och se ifall det faller mer så att man kan komma in billigare än 30.

    /Mvh
    Gustav

   • Ja, du är inte ensam om att känna så. Det är därför bra att sprida ut dina köp över flera köptillfällen. På så sätt får du ett bra medelvärde. Följer du bolag mer noggrann kommer du se mönster i var kursen har ”stöd”. Glöm inte att risken och potentialen är stor i fingerprint. Det är lätt att glömma att vara kritisikt när man läser om bolaget på alla forum. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s