Pang! Årets starkaste dag!

Efter en lång rad dystra dagar small det till med besked!

OMX30 steg med hela 2,58%, industri index steg med hela 3,78%, härligt för de som sitter fulltankade!

Själv sitter jag fortfarande med en del likvida medel som ska ut på börsen. Ett av de bolagen som steg mest idag var fastighetsbolaget Wallenstam, +4%. Jag hade gärna sett att kursen skulle pressats någon krona till, lite surt att då jag hade tänkt att öka mitt innehav ytterligare. Dock kom deras Q1-rapport idag. Speciellt roligt var att substansvärdet ökande 11% från 81kr till 90kr.
pil
En annan av dagens höjdpunkter var Q-rapporten från Creades. Substansvärdet ökande med 16% till hela 150kr. Dock tog marknaden detta med ro och kursökningen blev endast +1,28%. Resultatet per aktie uppgick till 17,13kr.

I veckan:
Det är inte ofta det händer men jag hoppas att en kortvarig dipp kommer i veckan. Jag skulle gärna se att Ratos och Creades dippade lite till. Varför? Det ska jag skriva om i kommande inlägg. Men båda bolagen har mycket intressanta innehav. Förövrigt lyckades Ratos stanna på röda siffror idag, trotts ett väldigt positiv flöde på börsen. Detta talar för att det finns ett beteende som vill ner under 60kr

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s