Dannemora kämpar på mot positivt kassaflöde

Idag kom Dannemoras rapport som vi väntat på sedan nyemissionen. Nu fick vi äntligen se resultatet från kvartalet då kursen rasade. Nettoomsättningen uppgick till 88,6 MSEK och kassaflödet till -103,8 MSEK. Är detta enligt förväntningarna? Enligt Mr. Market, så är svaret nej på den frågan. Dannemoras aktiekurs backade med -6,67 %, med en relativt hög omsättning på 201 591 aktier (dock handlades majoriteten kring 9,00kr).

Det mest intressanta i rapporten var förutom att produktionen rullar på (driftklarhet på 80 %) enligt plan, att ”vidtagna åtgärder har medfört att utbytet ökat från 30 procent under första kvartalet till cirka 40 procent” (Läses under rubriken ”Väsentliga händelser efter periodens utgång”). Det har varit god efterfrågan på malmen, vilket har inneburit att de brutit malm från alla tillgängliga malmkroppar. Den lägre järnhalten i vissa malmkroppar har lett till att utbytet blivit sämre än beräknat under kvartalet och att vissa leveranser skjutits från första kvartalet till andra. Detta tillsammans med att investeringarna går bättre än väntat, torde kunna hjälpa aktiekursen framöver.

Det stora orosmolnet är hur snabbt kassaflödet kan vändas till positivt. I rapporten rapporterar Dannemora att likvida medel vid kvartalet utgång uppgick till 47,8 MSEK. Till detta ska vi addera nyemissionen om 211 MSEK minus emissionskostnader. Kommer detta att räcka om malmpriset skulle vända ner? Kommande kvartalsrapport kommer att bli mycket intressant!

Mitt snittköp är för övrigt drygt 20 kr (kunde varit värre med tanke på att jag följt bolaget i 3 år), vilket gjort Dannemora till min sämsta investering…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s