Lucara – det börjar hända saker

Det börjar hetta till kring diamantbolaget Lucara. Spänningen inför auktionen som slutförs nu i Maj är hög. Då kommer vi få se hur Lucaras exceptionellt stora sten på 239 Carat (oslipad) gick under klubban för. Troligtvis kommer diamanten att säljas för 4-5miljoner dollar. Vidare har även William Lamb gått ut med att man intresset varit stor för auktionen och att de håller på att etablera sitt varumärke bland de stora spelarna inom branschen.
http://lucaradiamond.com/i/pdf/Lucara-Large-Stone-Tender-Spring-2013.pdf

https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=N1987557&fromPage=newsModule

Den senaste tiden har det kommit flera mycket positiva pm från bolaget. Senaste Q-rapporten var också mycket positiv där vi bland annat kunde läsa att man sänkt produktionskostnaderna mycket. Vidare bryter man mer diamanter än väntat.

Att Lucaras aktiekurs har varit så väldigt svag kan troligtvis hänföras till; att förtroendet för små gruvbolag är mycket låg med anledning av Northland och Dannemora. Lika så höstas kom några besvikelser i olika pm. Sen att Lucara är noterat på en liten lista gör att bolaget hamnar utanför vissa investerares/fonders radars…

Nu verkar dock skutan ha vänt och det mest går Lucaras väg. Vi har nu brutit igenom 4kr och på uppsidan kan det gå snabbt. Det ska bli mycket spännande att se vad som händer kommande veckan men det skulle inte förvåna mig om vi bryter 4,5kr.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s