Etrion – kommande projekt på 94MW i Chile?

Den 14/5 släppte Etrion sin Q1-rapport, rapporten i sig var ingen solskenshistoria inte heller en besvikelse. Strax innan kl 14 släppte Leif Pettersson på placera.nu i vanlig ordning en analys på bolaget. Hans slutsats var en neutral rekommendation på bolaget, inget fel i det. Vad jag erfar är de positiva till Etrion i det långa loppet.

Dock tycker jag det är olyckligt att man är så het på gröten att skriva ihop en analys bara några timmar efter att man fått rapporten i sin hand. Senare under dagen fortsatte Etrion med att släppa nya pressmeddelanden  bland annat att man producerat 13% mer än räknat. Man släppte även ett pm om att ”har ansökt om land koncessioner för fem ytterligare chilenska solkraftprojekt med en kapacitet på sammanlagt 94 megawatt.” Man räknar alltså med en kraftigt ökad solproduktion i Chile. Marknaden verkade dock inte bry sig om denna mycket spännande nyhet. Leifs analys missar detta eftersom man redan har publicerat analysen.

Det är svårt att träffa botten då man ska handla en aktie men i mina ögon är har marknaden överreagerat på att Chileprojekten inte presenterats i den takt man hoppats på.  Men som jag skrivit i tidiagre inlägg är Etrion inte något för den som har bråttom.

Tittat gärna igenom denna presentatioen om Etrion, Q1 2013.
http://www.etrion.com/dm/Documents/pn_financial_Q1_2013.pdf

Läs även tidigare inlägg:
https://walsund.wordpress.com/2013/04/13/etrion-for-den-langsiktige/

Senaste pm
https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=N1986977&fromPage=newsModule

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s