Skilda världar – Lucara och Dannemora

Idag var en mycket händelserik dag, två de små gruvbolagen som jag följer noga svängde till ordentligt idag, jag syftar naturligtvis på Dannemora och Lucara Diamond.

Idag fokuserar vi på det positiva, Lucara.
För oss som följer Lucara kom dagens prognoshöjning knappast som någon överraskning. Det är sedan tidigare känt att man hittills i år har hittat mer diamanter än man väntat. Jag ser snarare dagens kursuppgång som en justering mot förra fredagns ras och att jag förväntade mig en större uppgång efter den mycket positiva auktion som man hade. Dagens uppgång eldades också på av att Dagens industri och Privata affärer skrev en kort artikel om att Lukas Lundins insiderköp. Även detta kom inte så någon överraskning för oss som följer bolaget noga.

Vi har fortfarande en bra bit kvar till förra årets nivåer kring 7-8kr där vi borde ligga. Jag ser dock gärna att kursen skyndar långsamt. Vidare förväntar jag mig även att William Lamb kommer att presentera hur stora de stenar man har hittat är. Eftersom man troligtvis kommer ha en extra auktion så förväntar jag mig att stenarna är i liknande klass som de man tidigare har hittat.

Annons

4 tankar på “Skilda världar – Lucara och Dannemora

    • Japp, tack noterade det. Mycket intressant att det kommer så ”sent” efter att aktien har rusta relativt mycket senaste tiden. Mycket positiv hur som!

    • Japp jag noterade det, riktigt kul och bra. Dock tycker jag kursen har lite svårt att lyfta. Men tids nog ska vi nog tillbaka till 7kr… gäller att bara ha tålamod.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s