Funderar..och mitt starkaste aktietips

Jag spenderar relativ mycket tid på börsen för att vara en småsparare, minst 2timmar/dag. Jag konsumerar mycket tid i tidningar som va, privataaffärer, nliv, redeye och di. Jag läser även mycket på olika aktieforum även om jag inte är så aktiv, kvaliten är ofta väldigt dålig dessvärre. Men en sak som ständigt slår mig är hur kortsiktiga många människor är. Det säljs och köps och haussas och baissas. Själv försöker jag alltid har en investerings horisont på >2år. Jag brukar påminna mig själv om hur en av världens rikaste person Mr Buffet skapat sin förmögenhet. Långsiktighet. Likaså vår egen svenska motsvarighet Aktiestinsen från Nässjö. Det är genom långsiktighet man hittar sina tenbaggers. Som en vis man sa; Tänk på aktier som du planterar skog. En tidshorisont på 60år. Ibland måste du gå in i skogen och gallra för att hålla skogen växande. Det som är bra med en långsiktig placeringsstrategi är att man behöver ej ta hänsyn till tillfälliga neråtperioder utan man kan glatt handla på sig mer om man fortfarande tror på bolaget.

Mitt riktigt långsiktiga aktietips stavas just nu Cavotec. Jag har som bekant skrivit om det tidigare men ta tål att nämnas igen. Jag ser det som nästan självklart att vi ska passera 30kr nästa veckan. Efter bolagets starkaste kvartalsrapport förtjänar kursen det! Bolaget är nu nästa störst i min portfölj.

ps. glöm ej läsa Lucaras rapport som kom igårkväll efter att Torontobörsen stängde! Riktigt bra! På måndag väntar en uppgång.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s