Funderingar kring FPC, Uppvägning med utdelningsbolag

Det har varit mycket skriverier om Fingerprint här på sistone. Tyvärr måste jag skriva lite till, för just nu är spänningen på max. Vi närmar oss Apples presentation den 10 September. Allt pekar mot att nya iPhone kommer att ha en fingerläsare i homeknappen. Jag räknar iskallt med att FPC kommer att göra ett kraftigt tyck uppåt, detta oavsett vad kursen står i.

Lockas man av att sälja? -Ja,. Men vem vill sitta utan aktier i FPC morgonen den 11 september? Jag har tagit beslutet att behålla hela mitt innehav. Framför mig väntar en av årets mest spännande vecka och jag ser fram emot det!

I takt med att mitt Fingerprintinnehav öka så blir min portfölj mer och mer obalanserad. Jag tittar därför efter bolag som placerar sig som ”utdelningsbolag”. Det är dock inte helt enkelt då mycket har gått upp under året men jag fortsätter att spana… Jag ska börjar titta lite mer på amerikanska bolag.

Alltele

Jag förvånades över marknadens gäspning den 22 augusti men den senaste veckan har det börjat hända grejer. Hittade även en notis om alltele, det verkar som att framtiden är ljus:
http://www.di.se/artiklar/2013/9/3/teknisk-analys-rekylen-soker-botten/

Annons

4 tankar på “Funderingar kring FPC, Uppvägning med utdelningsbolag

  1. Jag la in en liten post i Björn Borg. Ifall de håller samma utdelning som förra året så är det på ca 10% D0ck köpte jag på 29 så det har stigit lite sen dess.

    • Ja det stämmer men värt att notera är att de tjänade då 2kr/akite och delade ut 3kr/aktie. Risken är stor att kommande utdelningen kommer att minska, den har ju minskat 3år i rad. Jag tror tyvärr Björn Borg har haft sin storhetstid. Men vi får hoppas jag har fel 🙂 Jag gillar bolag med kraftig tillväxt tex NGS Group.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s