Köp i BE Group, Har Fingerprint bottnat ur för att börja stiga igen?

Be Group
Jag brukar dela in min portfölj i tre delar, stabila utdelningsbolag, småbolag (högrisk) och turn aroundbolag. Andelen turn aroundbolag får vara ca 10-15% av portföljen.

Idag ägnade jag mig åt bottenfisken, jag köpte en lite post BE Group.

Varför?
Nästan alla ropar sälj när det gäller stålbolag och detta speglas tydligt i kursen som idag nådde ALL time low. Det är få personer som vill beblanda sig med denna typ av bolag. Men när alla ropar sälj säger jag Köp.

Senaste rapporten kunde man läsa att man såg att det började ljusna något. Nästa rapport kommer om några veckor, jag räknar inte med några fina siffror då en vändning i bransch kommer att ta lång tid. Men är det något jag har så är det tid. BE Group åker in i portföljen med en tidshorisont på minst 5-10år. Jag tror att när vi väl kommer en högkonjuktur så behövs det inte mycket för att Be Group ska lyftas från dagens 13,80kr. Det ska även bli spännande att se vad den nya Vd har åstadkommit.

Fingerprint

Även värt att notera idag är att Fingerprint fick en order på knappt en miljon linjesensorer. Det är just detta som behövs för att kursen ska röra sig uppåt. Design wins är trevligt men det inbringar inga pengar direkt. Det vi nu vill se är stora ordrar på areasensorer!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s