Det stormar i portföljen. – börjar vänja mig

Just nu känns det som jag har ett bolag som varje dag rör sig minst 10%. Voaliteten i Etrion, SAS och Fingerprint är på max. Det är knappt att man hinner med att följa alla bolag…

Kort om läget:
SAS
Efter de senaste dagarnas ras återhämtade sig SAS något, jag kan inte hitta någon tydlig information varför men det kan ha varit en överreaktion på passagerarsiffrorna eller
http://se.yhp.waymaker.net/sasgroup/release.asp?id=269223

BE Group
BE Group hade jag en riktigt dålig timeing att köpa dagarna innan Börsveckan satte en själrek. Jag kommer nu att avvakta rapport som kommer om några veckor..

Fingerprint
Det cirkulerar mycket information på nätet om biometri. Det tar sin tid att hålla sig uppdaterad. Dagens PM och artikel orsakade ett kraftigt ras, dock menar vissa ledande personer på avanzas forum att det kan tolkas positivt. Jag har inte riktigt satt mig in i exakt alla detaljer. Dagens skörd blir att gå igenom de 581st inlägg som har skrivits.

Lucara Dimaond
Detta fina diamant bolag, plus +5% i Kanada i skrivande stund. Vi stängde idag över 7kr och jag tror att vi kommer att fortsätta upp imorgon. Jag väntar med spänning på kvartalsrapporten. Detta är just nu mitt favoritbolag och kommer säkerligen vara det de kommande 6 månaderna.

Övrigt
Jag har haft problem att hitta Cavotecs utdelningspolicy, men efter att ha varit i kontakt med företaget kan jag meddela att har som riktlinje att dela ut ca 25% av resultatet. Detta kan tyckas vara relativt lite men jag ser hellre att Cavotec återinvesterar pengarna för att expandera och på så sätt ska mervärde än att dela ut alla pengar direkt till ägarna.

Annons

2 tankar på “Det stormar i portföljen. – börjar vänja mig

    • Yes det är en mindre del av portföljen, jag har en mycket tydlig strategi. 60-70% av portföljen ska vara stabila utdelningsbolag och resterande ”lite mer högrisk”. Utdelningsbolagen tickar på i det tysta.

      Dock väljer jag att skriva lite mer om de mindre bolagen då det händer så väldigt mycket spännande saker. Fingerprint kan man nästan äga bara för att det är så mycket ”drama” kring bolaget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s