Årets mest turbulenta dag – Fingerprint, intressant läge i Cavotec och Etrion

Hjälp vilken spännande dag!

Ingen kan väl missat turerna kring Fingerprint! Ett falskt bud från Samsung och vipps var man +50%! Lite skrämmande hur lätt det kan vara att manipulerar marknaden. Cision som publicerat nyheten bör verkligen se över sina rutiner, förtroendet är ordentligt stukat. Efter som jag har varit på jobbet hela dagen har jag inte kunna följa exakt alla turer. Men jag noterar att det skrivits över 1000 st inlägg på placera om FPC. Jag noterar även att Claes Hemberg dedikerat sin dag åt FPC på twitter.

Jag bifogar hur min inbox såg ut när jag kom hem:
Bild
Cavotec
-Cavotec bryter nya höjder nu uppe på 33,90kr, ATH. Idag släppt dom ett riktigt spännande pressmeddelande om en ny produkt till flygsektorn. Läs och begrunda:
http://www.mynewsdesk.com/cavotec/pressreleases/cavotec-launches-fuelling-element-to-e3-gate-concept-915800?utm_source=channel&utm_medium&utm_campaign=facebook&utm_content

Etrion
-Etrion stiger 11% utan riktig anledning. Den 16 oktober ska det vara ett townhall meeting. Ska bli spännande att se om det kommer fram någon ny information om Chileprojektet.
https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2013/10/11/etrion-etrion-town-hall-meeting.plc.html

Annons

2 tankar på “Årets mest turbulenta dag – Fingerprint, intressant läge i Cavotec och Etrion

 1. Hej

  Ang etrion, såg du att Kanada handlades upp 150% med 500k aktier medans OMX omsatte +10 miljoner aktier?

  Märkligt? Stiga så mkt på den nyheten

  • Hej

   Ja, omsättningen brukar vara väldigt dålig i Kanada.

   Angående uppgången så har kursen rasat lång tid det utan anledning. Börsvärdet var då en sportstyvel (1,1kr/aktien). Jag var då i kontakt med analytiker som följer bolaget och även de var förvånade över den kraftiga nergången. Historiskt så har nyheter i Etrion gett extrema kurssvängningar.

   Den nya anläggningen i Chile är något i hästväg och kommer att dra åt sig mycket uppmärksamhet och förbättra kassaflödet. Jag tror att Etrions aktiekurs kommer att omvärderas rejält kommande år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s