Bolag för 2014

Snart är 2013 slut och det är dags att runda av och sammanfatta.
Ska man sätta ett ord på min portfölj som ska symbolisera 2013 så får det bli Fingerprint. Detta måste varit det mest händelserika året I företagets historia, vilket underhållande år!.

Det är alltid kul att försöka förutspå framtiden och vad som komma skall. Om jag ska välja ut några bolag som jag tror på inför 2014 så skulle min lista se ut såhär, (med kort kommentar):

Stora bolag:
SSAB – Kanske är 2014 då konjunkutern vänder. då kan SSABs aktiekurs sticka snabbt!
VOLVO – Stora lastbilsparker skall bytas ut I USA, nya modellprogram/produkter introduceras 2014, bolaget har på kort tid rasat 20% vilket öppnar för en uppsida I dagens kurs.

Medelstora bolag
Cavotec – Ett av de finaste tillväxtcasen som få personer känner till (inte illa med tillväxt i den branschen under krisåren). Nu när Cavotec bytt lista kanske fler investerare får upp ögonen. Bolaget borde fått ett rejält uppsväng om konjunktuern vänder.

Fingerprint – Om 2013 var året då bolaget blev känt så är 2014 året då företagest produkter introduceras till den stora marknaden. Helt klart min portföljs mest spännnade innehav. Mitt snitt 8,7kr 🙂

Småbolag
Etrion – Har det senaste halvåret gått från klarhet till klarhet. En ny solpark på en tredje marknad (förväntas medelas Q1). Bolaget ligger helt rätt I tiden och jag hoppas fler investerare får upp ögonen för bolaget! Energi är alltid hett!

Alltele – En doldis som har haft en knackig period, det verkar ha vänt och vi får fortsätta att hoppas att bolaget fortsätter den positive trenden. Jag hoppas på en uppsida till 30kr under 2014.

Re:
Jag glömde att skriva ett av de mest självklara fallen Lucara Dimond, helt klart top3!

Annons

1 tanke på “Bolag för 2014

  1. Stocktalks.se började som en grupp på Facebook där individer till skillnad från andra forum kunde samtala om finansmarknaden på ett trevligt sätt utan att onödiga påhopp. Till följd av mycket stark tillväxt med över 4000 nyregistrerade medlemmar under tre månader ville vi ge våra medlemmar en ännu bättre arena för att samtal och skapade därför Stocktalks.se.

    Vi sätter fokus på att skapa en god stämning mellan medlemmarna så alla oavsett tidigare kunskaper om finansmarknaden kan delta i samtalen. Oavsett vilka kunskaper du har finns det ett utrymme för dig här. Den gemensamma spridda kunskapen är vad som gör oss starka.

    Stocktalks är till för våra medlemmar, och vi arbetar därför nära dem för att utveckla hemsidan.
    http://stocktalks.se/index.php?i=om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s