Jays – äntligen, imponerande!

Jays
Äntligen händer lite saker i mitt gamla favoritbolag! Denna gång baserar sig uppgången på lite fundamenta jämfört med sist då David M. gjorde en teknisk analys på bolaget i dagens industri.

Idag kom ett PM om att a-Jays Five kommer att börja säljas i Microsoft retail store. Mycket imponerande att lilla Jays har lyckats få Microsoft på kroken! Bra gjort Rune!

Det framgår inte i hur många butiker det gäller. Men som jag förstår det har Microsoft inte ofantligt många butiker (knappt 100st?). Jays har som bekant att problem att slå sig in i den amerikanska marknaden. Detta gör förhoppningsvis att andra kedjor får upp ögonen för bolaget och att Jays kan använda detta samarbete som en fjäder i hatten.

En sak som jag tror många har gått obemärkt förbi var att Jays hade fri frakt under Januari månad. Denna månad var om jag minns rätt den svagaste månaden på året. Frifrakt kampanjen hade man troligtvis för att väga upp säsongseffekten. Vid förra rapporten så hade man en hög bruttomarginal pga att många personer valt att handla i Jays online store.

Jag har även tittat runt en del bland forum och jag tycker att många verkar ha höga förväntningar på kommande rapport. Lite skrämmande förra året var denna rapporten extremt dåligt.

http://ir.jays.se/releasedetail.cfm?ReleaseID=824772

Ps. litet insiderköp i SSAB idag 🙂

Vi har bytt databasen på insidevoice.se så nu går det mycket snabbare att surfa på sidan!

Annons

1 tanke på “Jays – äntligen, imponerande!

  1. Microsoft har väl knappt 100 butiker i US och har väl också ”hyllplats” hos kedjan Best Buy. Vi kan fråga oss vad detta ger för referens till fortsatt etablering i USA? Hur många retailkedjor som nu blir intresserade av a-JAYS Five för Windows och i förlängningen övriga OS. Detta är förmodligen det bästa som kunde hända Jays på den amerikanska marknaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s