Köpte Cavotec, portföljgenomgång

Cavotec – kunde inte hålla fingrarna i styr

I fredags kunde jag inte låta bli. Efter ännu ett insiderköp i Cavotec slog jag till och köpte på mig ytterligare aktier. Jag hade egentligen inte tänkt att öka mitt innehav mer i detta bolag då jag redan har många aktier. Men Insiders är en bra temperaturmätare på bolaget.

Jag tror dock inte det är någon brådska att köpa aktier. Som det hintades om i rapporten så finns det risk för att Q1 blir svag men att helåret blir bra. I ett långsiktigt sparande tror jag att det kan vara bra att gå in under 30kr.

Portföljgenomgång

Som vanligt går jag igenom portfölj och kollar så att jag följer min portföljstrategi.

Jag har den senaste tiden försökt att väga upp högriskbolagen med mer stabila utdelningsbolag. Flera av mina småbolag gick väldigt bra 2013. Bland annat Etrion och Fingerprint. I år har istället Alltele gått som tåget.

Just nu ser min portfölj ut enligt nedan:

portföjj
Kommentar:
Efter ”omklassning” av Cavotec och Creades som numera är Midcapboag så följer jag min strategi nästan perfekt. Jag har till och med utrymme att köpa ytterligare högriskbolag! Därmed förs tankarna automatiskt till Etrion. Jag ska ta mig en funderare under helgen och fundera om jag ska öka mitt innehav.

Snart börjar ju även utdelningarna trilla in. Jag ska börja tänka på hur jag ska återinvestera dessa. En tanke är att jag flyttar dom till mitt ISK och köper Target, L Brands, QCOM, Coca Cola, GNC eller någon annan jätte.

Annons

4 tankar på “Köpte Cavotec, portföljgenomgång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s