Etrion, Lucara, Victoria Secrets, Utdelningar!

Hej

Så, tänkte uppdatera lite om läget. Det har inte hänt så jättemycket i portföljen. Det känns som att jag mest väntar på att utdelningarna ska trilla in. Först att dela ut (av de svenska bolagen) i min portfölj var Electrolux.

Etrion
Vi har sett det förr och vi kommer säkert att se det igen. Pyspunkan i Etrion. Som ett brev på posten sjunker kursen (dock under låg omsättning). Det verkar som att det är svenska småspararna som säljer av. Bolaget verkar även styras mycket utav nyheter. Oavsett så är jag inte orolig. När väl Chile och Japanparkerna är igång så kommer vi se betydligt bättre kassaflöde. Är man snarare långsiktig som kan det vara ett tillfälle att öka sitt innehav. Troligtvis utdelning 2015.

Lucara
Ett annat Lundinbolag som jag är fantast av är Lucara. Bolaget har gått som tåget de senaste veckorna utan att något nytt har framkommit. Det enda är att William Lamb har sagt att senaste auktionen gick bra.  Det ska bli spännande att se hur specialauktionen gick, den avslutas snart.. Idag var kursen uppe på ATH 11,45kr! Mitt snitt efter att jag snittat upp mig 4,5kr 😀

Remium började bevaka bolaget idag, de satte en köprek och riktkurs 15kr.
https://www.avanza.se/placera/telegram/2014/04/03/lucara-diamond-remium-inleder-bevakning-med-kop-rek-ny.html

Notera även att Lucara snart byter lista till Midcap och börjar dela ut pengar (första Lundinbolaget?).

Senaste köpet
Jag fortsätter att differentiera portföljen mer mot konsumtionsvaror och där med L Brands. LB äger bland annat Victoria secrets. Bolaget har varit inne i en dipp och jag har passat på att handla på mig så mycket jag kunnat.

En fin notis är att kolla bolagets utdelningshistorik. Väldigt fin läsning. Få bolag i Sverige som kan matcha den!  Extra skönt med bolaget är att de delar ut kvartalsvis + extrautdelningar!

http://www.nasdaq.com/symbol/lb/dividend-history

Annons

4 tankar på “Etrion, Lucara, Victoria Secrets, Utdelningar!

  1. Köpte på mig lite till idag. Men de sa ju att försäljningen sjönk mindre än väntat? Och 5% är en ganska kraftig reaktion på 1%?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s