Portföljfördelning, Dividend champion list

Portföljfördelning
Med jämna mellanrum gör jag en enkel analys av hur min portöfljfördelning är.  Jag delar in mina bolag i tre olika kategorier, ”turn aroundbolag”, ”små/högrisk” och ”större bolag”.

Min portföljstrategi är att jag ska ha ca 10% turnaround 30-40% småbolag och  50-60% stora bolag. Just nu ser min portfölj ut enligt nedan:

fördlening

Jag känner mig ganska nöjd med fördelningen just nu. På grund av listbyte har andelen ”storbolag” ökat mycket den senaste tiden. Dock känner jag att min portföljer behöver fler stora utdelningsbolag. Jag kommer troligtvis revidera min portföljstrategi och differentiera om portföljen ännu mer åt utdelningsbolag.

Som ni redan vet har jag handlat ett antal L Brands som är ett fint exempel. Jag tänkte fortsätta att ta in fler bolag av denna typ. Det lutar åt att nästa köp kommer att bli ”3M”.  Det ser ut att vara ett väldigt fint bolag med goda nyckeltal. Dessvärre är många av bolagen ganska dyra så det är ingen brådska att köpa in sig.

Lista
Ett bra tips är att googla på ”dividend champion list”. Eller så trycker man på länken nedan, där hittar du de bolag som har höjt sin utdeling flest år i rad.  Det är David Fish lista som sammanställer listan varje månad. Det är en väldigt hälpsam lista med mycket data och nyckeltal.

Glöm inte att det finns flera slides i excelarket. CCC som förekommer i arket står för, Champions, Contenders och Challengers.

 

http://dripinvesting.org/tools/U.S.DividendChampions.xls

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s