Amerikanska bolag, Starbucks, LB, CAT, 3M, Walt Disney, Target, Qualcomm

Hej

Idag har jag suttit och screenat igenom ett antal bolag. Till min hjälp har jag använt mig utav David Fishers superexcelark. Sedan har jag även kompletterat med Yahoo Finance. Jag har inte gjort någon djupdykning i varje bolag utan endast ett snabb screening av de viktigaste nyckeltalen.

Bland annat: PE, PEG, Yield, EPS Out,  Rev. Growth, ROE, ROA, DGR, FCF, Analyst opinion, Dividend years strike (antal år som utdelningen har ökat) .
Följande bolag har jag tittat lite på:
-Caterpillar
-Walt Disney
-3M
-Limited Brands
-Starbucks
-American Express
-Qualcomm
-Target
-Wester Union
screen
Jag tänkte inte gå igenom alla bolag här utan endast nöja mig med att sammanfatta lite. Flera av bolagen ovan är väldigt fina men kostar därefter; till exempel så handlas  3M, Walt Disney, CAT och Qualcomm inte långt från all time high.

Det är flera av bolagen ovan som jag skulle kunna tänka mig att stoppa in i portföljen men det är framförallt två stycken som ligga nära till köp, de andra får jag ha under bevakning:

Qualcomm
Jag har länge tänkt att köpa Qualcomm men så har jag retat mig på att behöva köpa in mig på ATH. Dock så har ju kursen bara fortsatt upp. Tittar man på tillväxten och framtida värdering så verkar det finnas fortsatt potential. PE 2015 beräknas till 13,7.

Bolagets övriga värden ser mycket bra ut. Så ett högt pris är motiverat! Ska studera bolaget vidare

L Brands
Jag gillar fortfarande L Brands och kommer att öka mitt innehav framöver. Dock ser jag ingen brådska in i bolaget utan ska avvakta tills ”raset har bottnat ur.” Efter senaste veckans ras så ser bolaget ut att handlas till attraktiva multiplar. Raset beror som jag tolkar det att  Victoria Secrets ska dra tillbaka in klädsatsning som ej är underkläder. Det är tråkigt att satsningen ej har gått som beräknat men samtidigt så ska man hålla sig till den kärnverksamhet som man är duktig på.

Den sena våren i Nordamerika drog ner försäljningen på kläder. Detta drabbade inte minst GAP som minskade sin försäljning med -6%.
Insidevoice
Glöm inte kolla in www.insidevoice.se Där finns nu internationella twitterkonton.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s