Rapporter, ATH, Amerikansk utdelningsportölj, NGS

Det går bra nu

Så då är vi mitt uppe i rapportperioden. Många av ”basbolagen” i min portfölj har rapporterat av. Några av bolagen är SSAB, Volvo, Husqvarna (+76% +utdelningar, ligger jag) och Electrolux. 3 av dessa 4 har lämnat rapport som varit positiva, Volvo:s var okey. Electrolux och Husqvarna har varit riktiga raketer och angående Electrolux så kanske vi har börjat vår resa mot 200-strecket! Att kvartalsrapporterna trillar in påverkar inte min portföljs agerande något. Jag kommer varken köpa eller sälja, de får ligga kvar.  Min portfölj står nu på ATH så det gäller att njuta nu innan dipp kommer.

Det har varit väldigt lite köp under våren. Detta beror framförallt att jag håller på att bygga upp en utdelningsportfölj på den amerikanska marknaden. I och med att courtaget är så högt så gäller det att minimera sina köp. En regel som jag alltid försöker hålla mig till är att courtageavgiften inte får överstiga 1%.

Kommande vecka kommer jag troligtvis att plocka in några Qualcomm. Kursen har dippat ca 4% pga några oklarheter om bolagets framtidsutsikter. Jag skulle även vilja öka lite i L Brands. Jag får se hur jag gör.

Ps. Jag tycker kursreaktionen i NGS var lite överdriven. Jag räknar med att kursen återhämtar sig snart.

Det ska bli kul att följa FPC i veckan. Förra veckans ryck var kraftigt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s