Meningslös räkning men rolig räkning.

Meningslös räkning men rolig räkning.
Nu har jag precis avslutat en meningslös räkneövning. Jag har tittat på hur de köp som jag gjorde under 2011 har utvecklat sig. Jag har försökt rannsaka mina köp och dra några slutsatser. Inköpen som gjordes under 2011 har gått dubbelt så bra som utvecklingen på OMX 30, vilket jag får vara mycket nöjd med. Tittar man på OMX 30 har den gått från ca 1000 till 1360. Alltså en utveckling på ca 36%.

Några av höjdpunkterna av inköpen under 2011 var bland annat köp av Fingerprint, som jag handlade in kring 9kr. Men kanske ännu roligare var att jag då handlade Husqvarna för 29,77kr. Vilket har resulterat i en utveckling på 79,34% +utdelningar. En annan av favoriterna är Lindab som inhandlades för 34,88kr, vilket har gett en utveckling på 136% +utdelning. Så visst går det att tjäna pengar på tråkbolag. Och angående Lindab och Husqvarna så har de fortfarande inte fått koll marginalerna eller i Lindabs fall återhämtat sig efter 2008. Jag tror att bolagen har mer att ge så de kommer att få ligga kvar i portföljen ett bra tag till.

Och i början av 2012 började jag ta rygg på Lundinarna och handlade Lucara och Etrion. Och där vet vi ju alla hur utvecklingen av dom bolagen har gått! Nu fortsätter arbetet med att bygga upp en stabil utdelningsportfölj, när kryddorna tickar på är det lätt hänt att portföljen blir felviktad.

Vidare ska jag tipsa om att http://www.dividendgrowthinvestor.com/ har uppdaterats sin blogg med nya matnyttiga inlägg.

Samt att David F har uppdaterat sitt ”dividend champions” Excelark. Observera Autoliv finns med under challengers.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s