Dubbelt Lundin -Etrion & Lucara, insidevoice.se

Dubbelt Lundin

Etrion
Etrion släppte i dagarna rapport. Kort sammanfattat så kom resultatet från parkerna i Italien in något under estimat. Detta pga dåligt väder och lägre spotpris. Ett vinterkvartal i Italien är inget jag lägger någon stor vikt.  När parkerna i Chile och Japan är i gång kommer denna risk av säsongsbetonat resultat att minska. Dock fanns det andra på aktiemarknaden som la storvikt vid detta och sålde ända ner till 3,60kr. Dock så återhämtade sig kursen snabbt. Men ibland kan man bli riktigt förvånad över hur marknaden fungerar… Bland det positiv så fortlöper arbetet med den nya parken i Chile enligt plan och det finns utrymme för fortsatt expansion.

Min tro på Etrion är solid och är kanske ett av de bolag som jag har längst placerings horisont.

Gå gärna igenom denna intressanta presentationen;

Klicka för att komma åt pn_financial_Q1_2014.pdf

Läs speciellt sida 25. Sällan har analytikerna varit så ende. 7st firmor säger köp! Snittkursen är 5,11kr vilket ger en uppsida på över 30%!

Lucara
Lucara fortsätter att glimma i portföljen. Man hittar fler och fler stenar. En auktion för exceptionella stenar skall hållas I början av Q3. Man utesluter inte heller att ha en tredje specialauktion i år. Riktigt kul!

”Under det första kvartalet hittade vi 188 stenar över brytpunkten 10,8 carat. Nu, fem till sex veckor senare, är vi uppe i över 330 sådana stenar. Om den trenden håller i sig är sannolikheten för fler specialförsäljningar senare i år mycket stor”, sade han.

Det innebär att de har hittat över 20st stenar  (>10,8carat) i veckan  de senaste 5-6 veckorna!

Man ska inte glömma att Lucara nu kommer att börja dela ut pengar. Detta två gånger per år samt ev +extrautdelning i samband med specialauktion!
En notis är att Lucara inte hinner gå ut med alla information på rapportdagen innan tex BMO Capital Markets är ute och sätter riktkurs till 2 dollar eller 12,03kr. Det innebär att när de gjorde sin analys så hade de inte all tillgänglig information. Detta är iofs inte ovanligt utan sker hela tiden i olika bolag.
Insidevoice.se

Sidan har nu fått en ny kategori, internationella journalister. Listan kommer att fyllas på med nya konton fortlöpande!

Annons

6 tankar på “Dubbelt Lundin -Etrion & Lucara, insidevoice.se

    • Tror inte att man ska titta så mycket på kvartalsvinster då de beror mycket på när man placerar auktioner. Ett kvartal kan tex få 1 auktion och någon annan 3.

      Annars har diamantpriset stigit uppåt 7-10% i år, så årets auktioner borde gå fin fint!

  1. Nä det är klart att det beror på hur många auktioner man haft på det kvartalet. Men de hade väl en vanligt och en specialauktion i Q1? Och de sålde väldigt bra på specialaren. Därför jag undrade hur de kunde ha mindre vinst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s