Semester, #letar bolag, #Jays

Hej

Efter att i sista sekunden fått skjuta upp min semester så har jag nu äntligen tagit ledigt. Jag kommer dock aldrig att ta semester från börsen, snarare en intensifiering.

semester

Nu när börsen närmar sig ATH så blir mer och mer svårt att hitta bra investeringar. Min portfölj nådde i fredags ATH, detta pga att Cavotec uppmärksammades i dagens industri. Jag har ägt Cavotec i flera år och det har varit en bra investering. Jag gillar bolagets produkter som mycket är inriktade på miljö och effektivisering inom logistik. Bolaget kommer troligtvis ligga kvar i min portfölj många år.

Vissa aktiesparare avvaktar helt och inväntar dipp. Dipp lär säkert komma men jag tror snarare att det gäller att leta mer och jobba hårdare.

Jag personligen följer just nu Qualcomm noga, jag har köpt under våren och kommer öka mitt innehav under hösten. Jag fick även ett tips från en vän som jobbar i Silicon Valley om ett bolag som heter Seadrill. Dock har jag inte alls hunnit studera bolaget.

Senare idag eller imorgon tänkte jag gå igenom David Fish spreadsheet för dividend champions. Ett massivt Excelark med de viktigaste nyckeltalen. Det brukar alltid resultera i att man får något nytt bolag under min radar.

Jays
Jag känner även att jag måste skriva några rader om mitt ”gamla” favoritbolag Jays. Senaste kvartalsrapporten kom för drygt en vecka sedan. Den låg i linje med förväntningarna och inga stora kursrörelser.   Efter några års hausse från småsparare så värderas Jays nu på sunda värderingar. I dagens kurs är inga höga förväntningar inprisade. Trotts att bolaget presenterat två nya distributionsavtal i USA med potentiellt 8000 st (fördubbling) nya butiker så har kursen inte rört sig något.

Jag ser hellre att kursen rör sig på bra fundamenta och bra rapporter men någon krona trodde jag ändra att ett avtal med T-mobile skulle vara värt.

Oavsett så har marknaden alltid rätt, dock tror jag att de nya avtalen kommer att ge kraftigt ökad omsättning och vinst och därmed en kursökning.

För mig räcker det med att det finns en lite liten chans att Jays ska gå samma väg som Urbanears för att jag ska investera några kronor. Min portföljstrategi tillåter att jag kan placera en viss procent i förhoppningsbolag.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s