Bitter, bittrare, – loggar ut. Lindab, Lucara, Ratos

Bitter är ett milt uttryck.
Det är high chaparall i  min portfölj.  Många bolag svänger hejvilt under rapportdagarna.

Idag slaktas Lindab. Visst rapporten var svag men utvecklingen i Ukraina borde analytikerna räknat in mer. Det kan knappast ha kommit som en överraskning. Jag säljer inget utan behåller hela innehavet.

BE Group
Tidigare slaktades mitt turnaroundcase BE Group.  Bolaget rasade med all rätt. Det var inte mycket som var bra i rapporten! Jag vet att en vändning kan ta tid och flera år men är det det som krävs så får jag vänta. Tills dess så är bolaget ändå en topprankad uppköpskandidat.  Mitt råd är dock inte att köpa på dessa nivåer utan att avvakta. Hög risk och ingen vill ta i bolaget.

Och när jag är som bittras kom just en positiv nyhet! Vd Kimmo köper 50 000st akiter! Ett klart livstecken!

Ratos
Och som vanligt fortsätter Ratos ner idag. Det skulle inte förvåna mig om bolaget sjunker till 54-52kr. Jag följer utvecklingen noga. Även jag börjar ställa mig frågande till bolagets VD och dess senaste agerande. Jag är dock redo med köpknappen för att öka.

Jag är så fruktansvärt bitter över den svaga utvecklingen i dessa bolag.  Det ska inte vara möjligt att Lindab rasar 11% över en svag rapport pga analytikernas felaktiga prognoser.

Positiva
Till de positiva nyheterna tillhör en superrapport av Husqvarna som har rusat många procent. Kanske är en vändning på gång i bolaget. Jag behåller naturligtvis mitt innehav. Har ett snittköp på 29.86kr, Sveriges lägsta? Mycket nöjd.

Lika så Electrolux går bra idag efter en bra rapport.

Cavotec har stannat kvar på de historiskt höga kursen runt 36-38kr. Starkt. Det ska bli mycket spännande att läsa rapporten. Fokus lägger jag på lönsamheten.

Lucara
Även Lucara har stabiliserat sig runt 17.40kr. Jag tror inte jag behöver skriva något om senaste auktionen är då det redan har skrivits mycket om det i pressen. Men en sak som det inte har skrivits om är att de två dyraste stenarna stod för över 25% av auktionsresultatet. Det visar ändå att det räcker att hitta riktigt riktigt fina stenar för att dra in extrema pengar. Dessa stenar var långt ifrån den största.

Igår började DUNDEE bevaka bolaget och satte en köprek och 3 kanadensiska dollar, ca 19kr. Det skulle inte förvåna mig om det kommer höjda rekar på Måndag då analytikerna har fått räkna lite.

Det jag ser mest fram emot i bolaget är den extrautdelning som lära kommer vid årsskiftet. Lamb har sagt att specialauktionerna är rena plusaffärer och att de ordinarie auktionerna täcker alla kostnader.

Intäkter från specialauktionerna:
50+40+40e= 130MUSD
Så det finns en hel del att dela ut.

Utdelningsportföljen
Vidare kommer att jag börja läsa på om Deere & company. Jag håller som bekanta på att bygga upp min utdelningsportfölj i mitt ISK-konto. Kanske kommer bolaget att platsa där.

Jag finns mestadels på twitter @walliniii samt http://www.insidevoice.se

Ps. Vi ska inte glömma insiderköpet i Alltele. Stärker kursens uppgång!

Annons

6 tankar på “Bitter, bittrare, – loggar ut. Lindab, Lucara, Ratos

    • Ja jättebra fråga. Skulle nog säga att ingen vet.Det kommer finnas en hel del att dela ut.

      Men i och med att det är en av de första gångerna bolaget delar ut så kan jag tänka mig att de är restriktiva. Sen tror jag inte heller att man vill tömma kassan då man vill ha pengar för att kunna vara redo för förvärv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s