Etrion – Solen skiner ovan molnen.

Hej!

Jag läste just en analys från placera.nu om Etrion. Kul att de lyfter fram detta lilla Lundinbolag. I analysen dras slutsatsen neutral, inget konstigt i det. Jag tycker dock att några viktiga pusselbitar saknas.

Jag tänkte här ta mig friheten att komplettera med några synpunkter som har.

Styrka med stora partners
Jag tycker man ska lyfta fram vilka bolag som lilla Etrion lyckas samarbeta med. Detta visar på en styrka och ett förtroende för bolaget. Att Etrion samarbetar med ett av de största energibolagen Total nämns inte.

Ägande
Idag äger Lundinarna 24.3% av av bolaget. De vet hur man tjänar pengar.

Kommande anläggningar
Som bekant byggs det ett flertal ny anläggningar. Man kommer att gå från att ha en produktionskapacitet på  60MW till 237MW på några år. När detta är klart så kommer kassaflödet ha flerdubblats.

Det bör snart presenteras vilken som blir den fjärde marknaden för fortsatt expansion. Detta bör ses som en trigger.

Stabilitet
Solen skiner i princip konstant. Man kan förutspå solstrålingen med +/- 5%. Driftsäkerheten på anläggningarna är extremt hög, runt 99%.

Nyemmission
I våras var det en riktad nyemission till kursen 4.15kr. Kurs idag 2.8kr.

Analytikerkåren
Idag bevakar 7st analyshus/baken bolaget. Deras riktkursen ligger mellan 3.8kr – 5.2kr (senaste bolags presentationen). De flesta har köp medans någon har behåll.

Verkningsgrad/ pris
Priset på solpanerlar har rasat de senaste åren. Detta i kombination med högre verkningsgrad gör det nu möjligt att solenergi kan konkurrera med andra typer av energiutvinning. Detta är mycket positiv då Etrion ska bygga nya anläggningar.

Slutkommentar
När man köper i Etrion ska man ha en långsiktig investeringsfilosefi. Vi har sett tidigare att kursnedgången kan vara kraftig samtidigt som uppgångarna kan vara explosionsartad.

Man ska inte glömma ett Etrion är ett litet bolag med ibland dålig likviditet. Det är många småsparare som äger bolaget. Det finns en risk att dessa nu  börjar sälja sina aktier då de tröttnat på den långdragna nedgången.

Själv har jag inga tankar på att sälja, jag tror stenhårt på bolaget.

Klicka för att komma åt pn_Etrion_Presentation.pdf

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s