Storm? Icke! -Victoria Secrets Fashion Show, Kopparbergs

Det stormar där ute men två av mina favoritbolag står stadigt, L Brands (Victoria Secret) och Kopparberg.

L Brands
I veckan som gick visades Victoria Secrets Fashion Show 2015 på CBS. Jag tyckte den var bra men inte alls i samma klass som när Justin Timberlake dominerade 2006.
Årets artister var Ellie Goulding, Selena Gomez och The Weeknd. Totalt kommer föreställningen att visas i 192st länder och ca 500 miljoner människor kommer att titta på den. Siffrorna kring föreställningen saknar helt motsvarighet. I Sverige antar jag att den kommer att sändas framåt Nyår.

Modevisningen är inte en vanliga visning utan har mer focus på att vara en show. En notis jag gjorde var att showen innehöll ett längre inslag om träning. Detta var troligt inte någon slup då bolaget försöker bredda sitt utbud och slå sig in på tränings/fitness segmentet.

Jag tycker Ellie Goulding gjorde sin del bra:

Naturligtvis var Svenska Elsa med 🙂

2015 Victoria's Secret Fashion Show - Show

NEW YORK, NY – NOVEMBER 10: Model and New Victoria’s Secret Angel Elsa Hosk from Sweden walks the runway during the 2015 Victoria’s Secret Fashion Show at Lexington Avenue Armory on November 10, 2015 in New York City. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for Victoria’s Secret) *** Local Caption *** Elsa Hosk

 

Jag hittade denna artikel som beskriver hur väl bolaget använder showen för att marknadsföra sig, väl värd att läsa:

http://www.marketwatch.com/story/the-victorias-secret-fashion-show-is-just-one-piece-of-a-strategic-hype-machine-2015-12-09?siteid=yhoof2

Värt att notera är att L Brands har avkastat 19,91% i 42 år i rad. Det är endast Warren Buffett som slår det med 19,98%. Bolaget är helt klart underskattat. Ett fantastiskt bolag idag är troligtvis ett fantastiskt bolag imorgon.

Antalet Avanzianer som äger bolaget är nu uppe i hela 68st, en klar ökning!

Kopparbergs
Jag har bloggat en del om bolaget tidigare. Inläggen är i stora drag fortfarande aktuella. Det är många som böjar få upp ögonen för bolaget och det är helt klart fler köpare än säljare. Antalet småsparare har ökat markant de senaste månaderna.  Jag har inga som helst planer på att sälja min aktier, jag ligger lång. Risken är betydande att man då kommer få köpa in sig dyrare i framtiden. Dock är jag redo att öka innehavet vid dipp.
Angående värderingen så kan man jämföra med ett annat bolag bryggeri med fantastisk tillväxt, Monster (PE52), se tidigare inlägg.

Något som jag noterat är att med jämna mellanrum går DDB in och dammsuger upp aktier, detta hände i Fredags, de köpte då 9575st aktier och sålde 0st. Det är alltid intressant att veta vem denna nettoköpare är?

 

Ps
Jag har lätta ordentligt i FPC, jag gjorde det dagarna innan prognossläppet, samt direkt efter. Jag har som bekant hängt med länge, från 8,76kr som var mitt snitt till som högst 672kr, jag sålde dock endast en skvätt på denna nivån (>7500% i vinst.).

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s