Kopparbergs sluter avtal med KEO

Hej!

Kopparbergs ide om hur man ska få folk att dricka cider är lika enkel som genial.

Tesen lyder enligt följande:
Var är man mest benägen att testa på nya saker? – På semestern utomlands. Var ska då Kopparbergs finnas? – Semesterorter. 🙂

Genom att testa drycken på semesterorter kommer man att fortsätta att konsumera produkten när man kommer hem. Denna enkla strategin verkar onekligen ha fungerat.

En nyhet som jag snubblade över var att Kopparberg har slutit distributionsavtal med KEO Group. Utskicket är daterat 18/12 2015. Det enda KEO jag kan komma på/hitta är Keo Group på Cypern. KEO är ett mindre bryggeri på Cypern som tillverkar och distribuerar diverse drycker på ön. Bolaget har ca 380 anställd och bolaget är noterat på den lokala börsen och har ett börsvärde på ca 160 miljoner kr.

Varje år besöks ön av ca 2,4 miljoner turister, applicerar man då tesen som nämns ovan så verkar det lovande. Kopparbergs levererar sedan tidigare sina produkter till ön. Detta nya avtal lär inte göra någon enorm skillnad för Kopparbergs men som helhet är alla pusselbitar viktiga. Speciellt när bolaget självmant inte säger något.

I nyhetsutskicket från GoldNews står det att KEO kommer att distribuera produkterna i burk, flaska och på fat. Det sistnämnda är framförrallt positvt då det är en högmarginalprodukt.

Källa:
http://www.goldnews.com.cy/en/companies/kopparberg-premium-cider-assigned-to-%CE%BA%CE%B5%CE%BF

Ni hittar mig på twitter. http://www.twitter.com/walliniii

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s