Insidevoice.se – bakom kuilsserna

Hej!
Idag tänkte jag skriva några rader om insidevoice.se. FinansTwitter växer och det gör även Insidevoice.se Antal twitterkonton på sidan har nu passerat 700st. Det är roligt att fler och fler får upp ögonen för detta nya medium. Antalet konton ökar sakta men säkert. Vanligtvis genererar dessa 700 konton mellan 5 000st-7 000st tweets per dag. De mest aktiva amerikanska nyhetskontona generar över 100st/tweets per dag, så det gäller att följa rätt konton för att få rätt information. I dagens samhälle är informationsutbudet enormt och det är därför viktigare än någonsin att kunna sålla information.

Sidan har nu funnits några år och funktionerna utvidgas kontinuerligt. Bakom sidan finns ett administrations gränssnitt som gör att man kan styra/bevaka och uppdatera sida smidigt. I dagligt bruk uppdateras all information automatiskt.

Blankningsinformation
Senaste funktionen vi har lagt till är blankningstoppen, samt pilar som visar om blankningspositionen ökar eller minskar jämfört med en månad tillbaka. För att skapa listan använder vi oss av över 4300 datapunkter från finansinspektionen. Dock använder sig Fi av manuell hantering av publicering av blankare. Något som gör att blankningsinformationen blir svårtolkad för våra algoritmer (diff kan förekomma). Men vi utvecklar och anpassar hos för att tolka informationen så bra om möjligt.

blankd

Insynshandel
En annan funktion som jag personligen använder dagligen är insynshandel. Jag tycker det är intressant att se hur personer i tex ledningen i ett företag agerar. Insidevoice laddar dagligen in informationen från Fi. Vår databas utgörs av över 18 000st transaktioner.

insider.png


Övrig kuriosa

All data som genereras sparas i vår databas. Där kan vi sedan bearbeta informationen och publicera den i olika former.

– Över 800 000st hashtags har använts.

-4,1 miljoner tweets har genererat sedan sidan startades.

– För att bygga upp diagrammen som visar antal följare används nu över 20 miljoner datapunkter.

Avslutningsvis
Insidevoice.se är ett hobbyprojekt och drivs helt ideellt utan vinstsyfte av två ingenjörer som inte är webbutvecklare utan endast två småsparare med ett stort aktieintresse.

Har du önskemål på funktioner? Maila kontakt@insidevoice.se eller följ @walliniii på Twitter!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s