Äntligen +! Rockader i portföljen

Äntligen!

Efter 5 månader ligger nu äntligen min svenska portfölj på plus (exklusive utdelningar) för året! I Februari låg jag som värst nästan 17% minus. Tuffa tider men taktiken att inte logga in på Avanza fungerar perfekt!

Portföljen just nu.
På grund av bostadsköp har jag fått göra en del rockader i portföljen. Jag har minskat antal bolag och renodlat portföljen.

Jag brukar ha mycket tålamod med mina bolag men när de inte levererar på flera år (tex Ratos, Cavotec) måste man ifrågasätta varför man äger bolaget. När jag säljer av ett bolag gör jag inte det över en dag, utan det kan vara en process som pågår under lång tid. Jag vill inte stressa ut några positioner. Observera att jag säljer inte av de bolag som går bra för att plocka hem vinsten utan säljer av de som inte levererar.

Svenska portföljen ser ut enligt följande:

”6xKvalitet”
– H&M
– Clas Ohlsson
– Fenix Outdoor
– Kopparberg
– Betsson
– Wallenstam

Samtliga av bolagen ovan är fantastiska och jag tycker de andas kvalitet och passar mycket bra i en lång portfölj. Jag har inga planera på att sälja av dessa.

”Kryddbolagen”
Från börjar högrisk men har gått (Luc & Fing) från klarhet till klarhet och risken har minskat. Fantastisk utveckling även för lilla SAS. Bolaget har skärpt till sig de senaste åren.
– Lucara Diamond (snittgav 4,5kr)
– Fingerprint (snittgav 8,76kr)
– SAS (snittgav ca9kr)

Övriga
– Husqvarna
– Creades
–  Peab
– Skanska

Avveckling
Bolag som skall avvecklas från min svenska portfölj under 2016.
– Mr Green
– Tele2

När jag sålt av Tele2 och Mr Green tycker jag antalet bolag i portföljen är för litet. Jag kommer därför att börja leta efter nya spännande bolag. Dock känner jag mig bekväm med de få bolag som jag behåller. Många av dem andas kvalitet och levererar år ut och år in.

Transaktioner sen sist:
Jag har sålt av resterande innehav i Electrolux på ca 230kr.

Glöm inte att kika in på http://www.insidevoice.se där hittar du numera blankningsstatistik för varje bolag!

Med vänliga hälsningar
@Walliniii

Annons

2 tankar på “Äntligen +! Rockader i portföljen

    • Hej! Nej jag har inte sålt av, har inte heller några tackar på det. LB likt många retailbolag har haft en väldigt svag utveckling de senaste halvåret /året. Dock har LB under 20års tid visat att de kan leverera. Jag låter mig inte påverkas av några månaders svaghet i sektorn. Jag ligger fortsatt lång. Mvh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s