Kopparberg, L Brands, Fenix Outdoor

Hej

Tiden går snabbt när man har kul och nu har tre av mina favoritbolag har rapporterat. Jag tänkte kort skriva ner mina tankar om respektive bolag.

bloggbild.png

L Brands – molnen hopas
LBs huvudinnehav är Victoria  Secrets (2/3 av rev). 2016 har varit ett kursmässigt riktigt svagt år. Från ca 100 USD ner till 60 USD på några månader. Kursen har dock snabbt studsat till 67 USD.

Jag tänkte klargör varför kursen rasat så mycket.

1. Vicotria Secrets Vd, Sharen Jester Turney har slutat. Hon har varit Vd i 10år och har bidragit mycket till VS fantastiska utveckling.
2. Bolaget slutar med sin årliga produktkatalog.
3. Svag ”Same sales store”-siffror senaste månaderna.
4. Man ska inte längre sälja bikinis och baddräkter. Men ska istället strömlinjeforma och renodla verksamheten.
5. Man sänkte EPS-guidance för 2016 (dock slog man förväntningarna i Q1)
6. Sist men inte minst. Besökstrafiken till malls i USA har varit svag. Detta är något som alla inom retail känner av. Nordström, Macys med flera har alla haft en svag utveckling..

Sammantaget har samtliga av ovanstående punkter skapat osäkerhet och kraftiga kursnedgångar när nyheterna har presenterats.

När bolaget handlades till 60USD hade bolaget ett PE på 14,9. Det tycker jag är alldeles för lågt och klockrent köptillfälle.

Fakta kvarstår, LB är ett fantastiskt bolag med otrolig historik. Några svaga månader med turbulens ändrar inte min uppfattning.

Jag sitter lugnt kvar långsiktigt.

Kopparbergs – Still going strong

Vad ska man säga om detta fantastiska bolag, EPS-tillväxt på över 50%? PEG-talet blir försummande litet! Bolaget fortsätter att leverera. Detta kvartal är ett av de mindre så man ska inte dra för stora slutsatser.

Dock går vi in i en mycket intressant sommarperiod. Vad man kan läsa sig till i utländsk press är att Kopparbergs kommer att satsa flera miljoner pund på marknadsföring i England. Fokus vara på Fruit Lager, en öl som har marginaler som en cider.

I rapporten nämner Peter Bronsman att marknader som går speciellt bra är bland annat Grekland och Spanien. Det som är extra positivt med detta är att i just dessa länder väntas antalet turister öka kraftigt, pga oroligheterna i Turkiet och Egypten.

Kursen ligger runt 250-260kr vilket ger ett PE strax över 20 på årets vinst. Det tycker jag inte är ansträngt om man jämför med andra amerikanska bryggerier. Efter rapporten hade jag förväntat mig en kraftigare kursreaktion.

De som funderar på att köpa aktier i bolaget tycker jag att man ska bejaka den fantastiska utdelningshistoriken. Det är få bolag som har delat ut så mycket pengar utan att öka utdelningsandelen.

Kopparberg är mitt största innehav och jag kommer att fortsätta att ligga lång.
Internationellt sett är bolaget litet och det finns fortsatt mycket goda expansionsmöjligheter.

Fenix Outdoor – Kort kommentar
Även Fenix levererade starka siffror. Det är framförallt Fjällräven som går bra och då framförallt i Nordamerika. Jag tror Fjällräven likt Thule ligger rätt i tiden med sina produkter och kommer att fortsätta att leverera goda resultat.

Det som jag ser som trigger i bolaget är om man lyckas förbättra marginalerna inom Globetrotter. Stjärnorna står inte helt rätt inom bolaget men det finns potential till förbättring.

Jag skulle inte köpa bolaget på dagens kursnivåer men skulle kursen dippa neråt 350kr är det aktuellt igen.

Jag fortsätter att ligga lång.

Mvh!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s