Håll dig till din strategi! #Kopperberg

Skynda långsamt

Det är turbulenta dagar på börsen. Ju mer det skakar desto mer sätts ens strategier på prov.

Min strategi är lika enkel som tråkig. Långsiktighet. Under turbulenta tider som de senaste veckorna krånglar jag inte till det. Jag loggar helt enkelt inte in på aktiedepå mer än att se till så att de amerikanska utdelningarna kommer in enligt schemat.

Varför?
Har man en placeringshorisont på 10-20 år ger det inget att gå in och studera blodröda siffror i portföljen varje dag. Jag följer börsen noga i sin helhet via nyhetsflödet och det räcker. Det ger absolut ingenting att i detalj studera hur kapitalet krymper minut för minut. Jag tror många gör misstaget att gå i depån dag för dag kanske flera gånger per dag. Detta tror jag många upplever som stressande och jobbigt.

Det är viktigt att tänka på sin strategi och hålla fast vid den, det som är katastrof för någon är en fantastisk möjlighet för dig!
Nu när halva Sverige blivit traders låt dig inte dras med i de snabba rycken i sociala medier. Det kanske är bättre att gå in på http://insidevoice.se/insynshandel#.V2Z4AriLTIU och studera de stora insynsdrakarna och se hur de agerar. Tids nog vänder börsen upp igen.

Brexit
Angående Brexit. En känd ekonom att det är 20% ekonomi och 80% politik. Är du långsiktig kan det snart vara läge att plocka upp fina kvalitetsbolag. Ämnet börjar bli ordentligt uttjatat…

Hur agerar jag under raset?
Jag gör tråkigt nog ingenting. På grund av bostadsköp har jag dragit ner på nya insättningar till avanzakontot. Det enda jag gör är att köra ”teckna/sälj” 🙂

Jag ligger fortsatt supertung i Kopparberg. Med eller utan Brexit har de produkter som efterfrågas. Jag tror att sommaren kan bli riktigt bra och försäljningen av Fruit Lager kommer förbättra siffrorna. Man ska inte glömma att det är ökande turism till Spanien och Grekland något som gynnar Kopparberg.

Bolaget har även invigt sin nya energianläggning. En investering på ca 50 miljoner och som kommer sänka bolagets energiförbrukning med ca 30%.

MG_8142-1-1340x893

 

Ps. Körningarna i FPC ser jag mest som ett skådespeleri, bolaget täljer guld varje dag som går.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s