Portföljuppdatering -topp 7!

Hej!

Det är lugna tider för mig, åtminstone på börsen. ATH bryts titt som tätt och VIX-index är rekordlågt.

 
Detta har  resulterat i att jag samlat likvider och inväntar osäkrare tider. När det väl skakar till ska man vara redo med krut i bössan. Jag har ingen brådska utan kan gärna vänta långa perioder på rätt tillfälle.

Fram till dess kommer här en uppdatering om topp 7 bolag i min portfölj, rankat efter portföljvikt. Bolagen känner ni till men jag beskriver kort varför de finns i min portfölj.

portfölj

 

Den röda tråden ska vara, tillväxt, långsiktighet och kvalitet.

 
Kopparbergs (Storägare är VD)
Störst i portföljen är Kopparbergs, fantastisk omsättnings-, vinst- och utdelningshistorik. Pundet svänger men Kopparbergs säljer på som vanligt.

Det mesta i världen är fortfarande ogjort.

Las Vegas Sands (Storägare, grundare är VD)
Jag har skrivit om bolaget många gånger tidigare, se tidigare inlägg. Anledningen till att bolaget finns i min portfölj är att jag vill ha exponering mot den ökande kinesiska medelklassen. Bolaget är ingen kursraket men de delar ut väldigt mycket pengar.

Walt Disney
Det kommer alltid en ny generation barn samt att medelklassen i världen växer. Här gäller det att bara ligga lång. ESPN spökar men bör vara övergående för de långsiktiga investeraren.

 
Fenix Outdoor (Storägare, grundare är VD)
Precis som Kopparbergs har Fenix en fantastisk historik. Vi tycker Fjällräven i Sverige är stora men vi är bara 9 miljoner invånare. Lyckas men ta en liten marknadsandel i Tyskland eller USA kan detta bli riktigt bra. Trotts kursrusningen är inte värderingen speciellt ansträngd. Bolaget handlas tex mycket lägre än Canada Goose.

Wallenstam (Storägare, grundarfamilj är VD)
Sveriges största producent av hyresrätter. Bolaget är exponerat mot Göteborg, Uppsala och Stockholm. Det är en ”oändlig” efterfrågan på bolagets produkter.
Bolagets konstanta insider och återköpsprogram ger stöd åt kursen som är på ATH.

Peab
Ett bolag som jag köpte under finanskrisen för under 30kr. Sedan dess har det fått ligga kvar. Utdelningen trillar in varje år och så länge bolaget håller sig borta från stora prestigeprojekt är jag nöjd.

AQ Group (Storägare, grundare är VD)
Avslutningsvis, AQ Group, bolaget har många likheter med Fenix och Kopparbergs, en mycket fin historik. Här får jag en bred exponering mot svensk industri.

I samtliga bolag ovan ligger jag lång och förlitar mig på ägarfamiljerna.

 

 

 

Annons

10 tankar på “Portföljuppdatering -topp 7!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s