Shoppat i oktober!

Hej!

Det har äntligen skakat till lite på börsen. Visst är det tråkigt när portföljen går ner men samtidigt kan volatiliteten öppna upp en del köptillfällen. Jag har passat på att köpa några nya bolag samt gjort några mer eller mindre lyckade transaktioner.

Här kommer min lista samt en kort kommentar varför jag gjort som jag gjorde.

BTS Group – Relativt nytt bolag i portföljen som inte är speciellt dyrt, jag ökade efter Q2 rapporten och avvaktar nu Q3 rapporten. Jag gillar skarpt när grundaren är VD.

Nibe – Bolaget behöver ingen motivering. En lysande stjärna! För dyrt just nu men jag ökade lite efter Q2 och avvaktar nu Q3-rapporten.

Kopparbergs – Här ska jag egentligen inte öka något men när bolaget var nere runt 180kr tycker jag att marknaden var för negativ. Jag tror och hoppas Q3 blir riktigt stark. Levererar inte bolaget så åker det snart ut ur portföljen.

Fenix Outdoor – När bolaget har gått från 1150kr till under 900kr utan direkt anledning ökar jag. Kvalité rakt i igenom. Bolaget gick relativt bra trots den värma sommaren. Speciellt spännande att det går så bra i Nordamerika.

LVS – Då LVS är exponerat mot Kina har kursen tagit rejält med stryk pga Trumps handelstullar och oro för svagare marknad. Men man ska inte glömma att LVS vd och grundare Sheldon Adelson är god vän med Trump (och största donator till republikanerna), Trump lär ha press på sig att inte stöka till det för mycket. Det som är positivt med oron är att Wynn är ”herrelöst” sedan Steve Wynn avgått och Wynns aktiekurs gått ner ordentligt, detta har öppnat upp för LVS att köpa upp Wynn. LVS har ca 20miljarder dollar i utrymme för expansion kommande år. Skulle LVS köpa Wynn så skulle man ta en stor bit av VIPmarknaden i Macau vilket skulle vara mycket bra.

Storytel – Bolaget har dippat ganska mycket från toppen och jag äger aktier i bolaget som en lite krydda.

Nilörngruppen – Har ökat här för bolaget är billigt och levererar. Härligt med en hög direktavkastning!

Nya Bolag
Bahnhof – Jag har köpt en bevakningspost i Bahnhof. Så skulle bolaget dippa ner under 30kr skulle jag öka ännu mer.
Hexagon – Innan rapport passade jag på att plocka in Hexagon. Otroligt fint bolag som gått ner -20% på oroligheterna i oktober. Dock studsade den på Q3rapporten. Dippar den mer ökar jag.

3M – Jag har flippat WPC mot 3M. Det känns som att 3M ska alla äga. Otroligt fint bolag.

Kindred mot Mr Green – Mitt absolut sämsta agerade: Jag har ägt Mr Green i flera år, trots att bolag et har levererat de senaste kvartalen har kursen inte lyft. Det har varit som en våt filt över kursen. Så när Q3 kom som var en riktigt bra rapport och kursen inte lyfte sålde jag bolaget och köpte Kindred. Tre/fyra dagar efter kommer det fantastiska budet på MRG. Datorn höll på att flyga ut genom fönstret när jag såg di:s rubrik! Trist men man kan inte gråta över spilld mjölk. Dock har Kindred hittills varit en bra affär, kursen är upp ca 23% på kort tid.

 

Jag har fortfarande kvar en del likvider, nu avvaktar jag.

Som vanligt glöm inte att gå in på www.insidevoice.se för att se blankningar och insidertransaktioner!

//MVh!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s