Dags för lite positiva nyheter!

Hej!

Krisrubrikerna duggar tätt där ute, det gäller att inte ryckas med i pessimismen. Jorden kan bara gå under en gång och det kommer den inte göra denna gången heller.

Jag tänkte istället bjuda på lite positiv information. Smittspridningen i Kina har toppat och antalet tillfrisknade är betydligt fler än insjuknade. Antal insjuknade toppade 17/2-18/2 februari.

asfasdf

På daglig basis är nu antalet tillfrisknade personer jämfört med insjuknade betydligt fler.

corona

Källa:
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Det som däremot är oroväckande och vilket börsen har tagit fasta på är att antalet sjuka utanför Kina accelererar.

Skräckindex, VIX, har rusat senaste veckan, det jag tycker man ska ta med sig från grafen nedan är att detta index inte ligger på dessa höga nivåer över en längre tid utan brukar peak:a väldigt snabbt.

vix

 

Även Fear & Greed index indikerar extrem rädsla. Som ni alla vet ska man köpa när folk är rädda och vara rädd när andra är giriga.gread

Kombinerar vi de båda två ”index” ovan så resulterar det i att jag kommer att börja köpa på mig mer aktier veckovis. Jag kommer naturligtvis inte träffa botten men köper jag  systematiskt varje vecka nu under våren hoppas jag att jag träffar den någorlunda.

Till dess får vi hoppas Trump har rätt om viruset att det försvinner i vår när det blir torrare och varmare ute! Ha det gott!

Jag bjuder på en bild när jag övade på att måla vatten. Du hittar fler bilder från mig på @akvarellmonster

vatten

 

Annons

4 tankar på “Dags för lite positiva nyheter!

  1. Hej!

    Jag heter Emilia och jobbar på PropTech-bolaget Norban, en utmanare till den traditionella mäklarbranschen. Vi håller på att skriva en artikel där vi samlar åsikter från Sveriges ledande ekonomibloggare. Artikeln gäller bostadsrelaterade ekonomifrågor och finns bifogade nedan.

    Det skulle betyda jättemycket om du vill bidra med din kunskap och erfarenhet inom ekonomi även till våra kunder och läsare. Jag har inte lyckats hitta kontaktuppgifter till dig, är du intresserad av att delta kan du skicka ett mail till emilia.bjuren@norban.se så skickar jag över frågorna. Det är fem alternativfrågor så det går snabbt att svara 🙂

    Tack på förhand och hoppas på ditt deltagande!
    Emilia Bjurén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s