6 månader man pandemi, så köpte jag! :)

Hej!

Det blir mörkare och mörkare, gråare och gråare men på börsen finns det inget mörker! Vi är nu i oktober och börsen är på eller i närheten av Allt Time High!

Ur ett aktiekurs-perspektiv är Corona överspelad för länge sedan.

Jag tänkte sammanfatta lite hur jag agerat och tänkt under pandemin. Vad har jag köpt och vad har jag sålt?


Det började så bra sen kom…
Vi får ta oss tillbaka till början på mars för då allt startade med en liten fladdermus som fick världen att stänga ner.

Ingen kunde tro att det skulle gå så snabbt ner och med sådan kraft. ”Fear and greed index” som jag ofta tittar på slog i botten, 1. Det var första gången i min karriär som småsparare det hände. Samtidigt har jag lärt mig att när andra är rädda ja det är då man ska köpa. Och rädda var folk, man kunde nästa ta på rädslan. Sällan har man varit med om en sådan skakig marknad. Krisrubriker, negativ oljepris, indragna utdelningar och masspermitteringar. Listan kan göras lång med spektakulära händelser.

Så nu 6 månader senare, vad har man lärt sig?

Här kan man skriva ett par doktorsavhandlingar om ämnet. Jag tänkte sammanfatta dem i några enkla punkter.

1. “Don’t fight FED”. Tycka vad man vill men det är bara att acceptera centralbankernas makt. Jobba inte mot marknaden, acceptera dem och glid med. Lågräntemiljön och stimulanser är något som kommer prägla marknaden för lång tid framöver.

2. Digitaliseringen. Bolag med en digital affärsmodell är vinnarna. Var inte trenden tydlig innan blev den ännu tydligare nu.

3. I en lågräntemiljö värderas tillväxt till skyarna. Rimligt eller ej, det spelar ingen roll, det är så marknaden fungerar just nu.

Hur agerade jag?
Jag har sedan tidigare haft ett antal bolag med digital affärsmodell, Fortnox, Paradox, Storytel etc. Men nu under pandemin har jag försökt att bredda mig ytterligare. Jag har under året bland annat plockat in Embracer, EG7, Microsoft och Google. Men även ökat på i befintliga bolag som Facebook, 24Sevenoffice, Better Collective, Bahnhof. Under de 6 månader som pandemin härjat har det totalt blivit över 70st köptransaktioner (vilket är mycket för mig).

Men jag har även ökat i bolag som ej digital affärsmodell som Cellink, Nibe, Nederman, Lifco, Wallenstam och Swedencare.

Vad har jag sålt?
Jag har har sålt retail som Lbrands. Jag väntar på att få minska i H&M och Nilörngruppen. Jag har ingen brådska utan avvaktar här. Jag känner att retailmarknaden har det tufft och kommer ha det tufft kommande år. Det känns inte attraktivt att konkurrera med till exempel Zalando där volym och marginalpress är vägen framåt.


Med vänliga hälsningar
Besök www.insidevoice.se för insiderhandel, blankningar, återköp och fonddata.

Eller om du är trött på aktier kan ni följa mig på Instagram, www.instagram.com/akvarellmonster


Jag bifogar en bild på Yoda då Disney+ har kommit till Sverige!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s