Vad vore en dag utan ett inlägg om Etrion. Samt analys Lucara

Etrion – Äntligen!

Efter mycket om och men kom då äntligen ett PM och senare även ett företagstelegram från Etrion som bland annat innehöll information om en ny anläggning i Chile. Den nya anläggningen ska ha en kapacitet på 8.8MW. Meddelandet kom sent jämfört med vad många hade förväntat sig. Kursen har tagit rejält med stryk under sommarmånaderna. Jag och andra som jag varit kontakt med har förundrats hur luften totalt gått ur aktiekursen. Det känns skönt att expansionen fortsätter i Chile och att aktien återhämtade sig något idag.

Senare vid lunch kom ett företagstelegram där Vd Marco säger att man även tittar på möjligheterna i Mexiko samt Japan. Man talar även om finansieringen av anläggningar. Anledningen till att man tittar på möjligheterna i Japan är att de ska sluta helt med kärnkraft.

För att läsa de två meddelandena:

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2013/07/31/etrion-etrion-announces-it-has-signed-a-power-purchase-agreement-ppa-to-provide-up-to-23-gwh-per-year-of-solar-electricity-to-a-mining-company-in-chile.html

https://www.avanza.se/placera/telegram/2013/07/31/etrion-trygga-med-finansiering-for-chile-projekt-vd.html

Lucara 
Jag är även tvungen att posta en länk till ett av mina favoritbolag 2013, Lucara. Här kommer en 25 sidors analys om bolaget:
http://www.resource-capital.ch/fileadmin/research/fremde/Heinz_Isler_Juni_2013/Lucara_Diamond_18.6.13.pdf

”Den som inte tror att pengar kan ge lycka, han har glömt att man kan köpa en hundvalp…”

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s